Asigurarea banilor și a altor valori

Despre Asigurarea banilor și a altor valori în depozit și pe timpul transportului

Pentru că este vorba de bani și de valori, ți-ai luat toate măsurile de precauție și costurile sunt pe măsură. Dar nici una dintre aceste măsuri nu îți oferă garanția de necontestat pe care doar o asigurare o susține.

Astfel poți asigura banii (numerar) şi/sau alte valori (pietre preţioase, obiecte sau lingouri din platină, aur, argint, hârtii de valoare, timbre, etc.) aflate în seifurile companiei, precum și banii în numerar şi/sau alte valori, pe timpul transportului efectuat cu mijloace de transport adecvate.

Cerere chestionar bani valori

PID Bani Valori

Ce riscuri sunt acoperite?

În baza acestei poliţe, se acordă despăgubiri pentru pierderea valorilor, care a survenit în timpul perioadei de asigurare a acestora, ca urmare a:

  • Oricărui act de tâlhărie şi/sau atac armat;
  • Furtului prin efracţie;
  • Actelor de vandalism;
  • Riscurilor de incendiu, explozie, căderi de corpuri;
  • Unui accident auto pe timpul transportului/ unui accident auto în urma căruia au fost afectate premisele în care sunt depozitaţi banii asiguraţi;
  • În depozit: pierderea valorilor ca urmare a producerii următoarelor evenimente: cutremur, trăsnet, furtună, uragan, ploaie torenţială, grindină, inundaţie (ca urmare a calamităţilor naturale sau ca urmare a avarierii accidentale a conductelor de apă), prăbuşire sau alunecare de teren, avalanşe.

Acoperire teritorială 

Asigurarea este valabilă pe întreg teritoriul României. Orice nouă premisă care se doreşte a fi asigurată va trebui nominalizată printr-un supliment de precizare.

Care este suma asigurată?

Asigurarea se încheie la valorile agreate împreună cu Asiguratul, valori care reprezintă limitele răspunderii noastre.

Valoarea declarată o reprezintă valoarea maximă a banilor/valorilor aflate în seifuri/vehiculele transportatoare în oricare din zilele perioadei asigurate.

În asigurare se pot include şi costul reparaţiei sau înlocuirii cutiilor de siguranţă din mijloacele de transport a banilor/valorilor, precum și costul reparaţiei sau înlocuirii seifurilor din clădiri, avariate ca o consecinţă directă a unui furt sau tentative de furt asupra valorilor transportate/depozitate, care a avut loc în timpul perioadei de asigurare.

Care este perioada de valabilitate?

Contractul de asigurare se încheie, de regulă, pentru o perioadă de 12 luni. Se poate opta pentru o perioadă de asigurare inferioară unui an, însă nu mai puţin de o lună.


Cerere reziliere