Asigurarea serviciilor medicale de tip ”Second Medical Opinion”

PREZENTARE PRODUS DE SANATATE PRIVIND ASIGURAREA SERVICIILOR MEDICALE DE TIP ”SECOND MEDICAL OPINION”

Despre ce tip de asigurare este vorba?

Este vorba despre o asigurare voluntară de sănătate prin care se acoperă costurile pentru serviciile medicale accesate de către Asigurat, servicii medicale constând în consultație de tip ”Second Medical Opinion” (a doua opinie medicală) în legătură cu orice formă de cancer confirmată în baza unui diagnostic (susținut de examen histopatologic şi anatomopatologic confirmat de medicul oncolog sau hematolog).

Document de informare privind produsul de asigurare (PID)

Cine poate fi asigurat?

Eligibilă pentru încheierea asigurării poate fi orice persoană fizică cu domiciliul sau reşedința în România care îndeplineşte condiţiile de asigurare prevăzute de legea asigurărilor de sănătate 95/2006, cu modificările ulterioare, având vârstă cuprinsă între 0 ani la 85 ani (inclusiv).

Care sunt riscurile asigurate?

Asigurarea acoperă costurile în legătură cu:

  • acordarea consultației medicale de tipul a doua opinie medicală furnizată de medici specialiști străini sau români din rețeaua Partenerului agreat de servicii medicale (INTERMEDICAS), pentru orice tip de cancer sau tratament medicamentos, chirurgical sau de altă natură în legătură cu diagnosticul de cancer;
  • serviciile medicale ambulatorii necesare din punct de vedere medical pentru stabilirea diagnosticului de ”Second Medical Opinion” (investigații, proceduri medicale, teste de laborator, examene de imagistică), în baza unei recomandări medicale de la medicul specialist din rețeaua Partenerului agreat care oferă consultația pentru a doua opinie medicală.

Care sunt serviciile acoperite?

Care este teritoriul asigurat?

Asigurarea de sănătate este valabilă pentru servicii medicale efectuate de furnizorii de servicii medicale pe teritoriul României.

Cum functioneaza?

Accesarea serviciului medical de tip Second Medical Opinion, poate fi efectuată în cazul în care,  în timpul perioadei de asigurare și după expirarea perioadei de așteptare de 3 luni, Asiguratul a fost diagnosticat cu orice tip de cancer. Pentru a beneficia de acoperirea serviciului de tip Second Medical Opinion, Asiguratul va apela serviciul Call – Center la numărul de telefon +40 21 222 13 70 și un operator call-center va organiza programarea în vederea acordării serviciului. Pentru organizarea programării, Asiguratul trebuie să transmită documentele în legătură cu stabilirea diagnosticului initial (analizele medicale deja effectuate și examenul histopatologic şi anatomopatologic confirmat de medicul oncolog sau hematolog). Pentru stabilirea Raportului medical de Second Opinion, Asiguratului i se alocă un Managerul de caz care preia relația cu acesta atât pe întreaga perioadă a desfășurării procesului de acordare a serviciului medical cât și ulterior transmiterii Raportului medical de Second Opinion (Follow–up), pentru a afla situația Asiguratulului și, dacă este cazul, oferirea soluțiilor în rezolvarea problemelor întâmpinate.

Care este suma asigurată?

SERVICII MEDICALE ÎN AMBULATORIU:

   • 2.000 LEI (indiferent de numărul de diagnostice) cu o sublimită de 1.000 LEI per serviciu

SERVICII MEDICALE de tip ”SECOND MEDICAL OPINION”*

   • NELIMITAT– pentru afecțiuni / diagnostice diferite
   • SUBLIMITĂ– un serviciu pentru o afecțiune cu aceeași localizare

*în timpul perioadei de asigurare, pentru același diagnostic, Asiguratul poate beneficia doar de una dintre variante de asigurare: Tumor Board; Second Opinion Internațional sau în România, Second Opinion pe imagistică, Second Opinion anatomopatologie.

Care este durata asigurării?

Asigurarea poate fi încheiată pe o perioadă de 12 luni, cu o perioadă de așteptare de 3 luni aplicabilă începând cu data încheierii poliței.

De ce este nevoie de o astfel de asigurare?

 
In mediile de specialitate se precizează ca în peste 60% dintre cazurile cu diagnostic de cancer, tratamentul si interpretarea analizelor sunt eronate. Astfel, o a doua opinie medicală, de la un specialist cu cele mai bune rezultate la nivel internațional, ce stabilește diagnosticul și tratamentul corect, poate însemna O A DOUA ȘANSĂ LA VIAȚĂ.
 

Cat costă asigurare?

Prima de asigurare este de 78 lei/ an, indiferent de vârstă.

Care sunt avantajele?

ACCES RAPID LA:

 • Medici specialiști români de renume
 • Medici specialiști din străinătate
 • Echipe multidisciplinare de medici specialiști

MANAGER PERSONAL DE CAZ pentru fiecare Asigurat care accesează SMO

SIMPLU de accesat prin CALL CENTER SPECIALIZAT INTERMEDICAS

100% DECONTARE DIRECTĂ a costurilor pentru a doua opinie medicală în legătură cu diagnosticul oricărui tip de cancer

100% DEDUCTIBILĂ FISCAL indiferent de Contractant (persoană fizică sau persoană juridică)

Fără examene și chestionare medicale la încheierea poliţei

Calculează asigurarea Second Medical Opinion

Cumpara o asigurare online si beneficiezi de emitere rapida.

Cerere reziliere