Asigurarea obligatorie a locuinței – PAD

Despre Asigurarea obligatorie a locuinței – PAD

Asigurarea locuințelor împotriva dezastrelor naturale este obligatorie*, dar contează ce companie de asigurări alegi. Ai nevoie nu doar de o poliță de asigurare, dar și de garanția ca ești pe mâini bune și vei fi despăgubit în timp util, fără probleme.

Cu atât mai mult când vine vorba de casa ta, noi luăm lucrurile în serios. De aceea, ne-am implicat în constituirea Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor naturale și am devenit, ca rezultat al implicării, acţionar PAID.

*Legea nr. 260/2008, cu modificările și completările ulterioare.Detalii Asigurare obligatorie a locuintei PAD

 

În funcție de tipul clădirii și al materialelor folosite la construcția ei, îți punem la dispoziție două tipuri de asigurări:

Asigurarea de Tip A 

Este destinată construcțiilor cu structura de rezistenţă din beton armat, metal, lemn, cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic.

Suma asigurată pentru locuinţele de tip A reprezintă echivalentul în lei al sumei de 20.000 euro, potrivit cursului de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României la data încheierii contractului de asigurare obligatorie a locuinţei.

 Asigurarea de Tip B

Este destinată construcțiilor cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic.

Suma asigurată pentru locuinţele de tip B reprezintă echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro, potrivit cursului de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României la data încheierii contractului de asigurare obligatorie a locuinţei.

Ce riscuri sunt acoperite?

Polita obligatorie acopera 3 riscuri majore in Romania: cutremur, inundaţii și alunecări de teren.

Cât costă polița de asigurare?

Prima de asigurare se plătește înainte de începerea valabilității PAID și este echivalentă cu:

  • 20 euro pentru locuințele de tip A;
  • 10 euro pentru locuințele de tip B.

Care este perioada de valabilitate?

Perioada de valabilitate a poliței de asigurare obligatorie este de 12 luni.