Asigurarea de accidente și răspundere civilă pentru călători și bagaje aflate in autovehicule

Despre Asigurare

Deși în calitate de șofer conduci în mod responsabil, accidente rutiere pot apărea chiar și pe un drum parcurs frecvent. Cu o poliță de asigurare de accidente pentru călători și bagaje, poți beneficia, în calitate de șofer sau pasager, de indemnizații pentru invaliditate permanentă (totală sau partială), deces sau deteriorare/distrugere a bagajelor aflate în vehicul, în cazul producerii unui accident în care a fost implicat vehiculul menționat în Poliță.

PID Accidente calatori bagaje

Cui se adresează?

Asigurarea se poate încheia de către persoane fizice deținătoare de vehicule pentru transport în interes propriu.eltuieli făcute în procesul civil, dacă ai fost obligat să plătești despăgubiri.

Ce riscuri sunt acoperite?

Asigurarea oferă protecție pentru următoarele prejudicii produse călătorilor prin accidente ale vehiculului menționat în Poliță :

  • Invaliditate permanentă totală sau parțială;
  • Deces;
  • Deteriorarea sau distrugerea bagajelor aflate în vehicul.

Care este suma asigurată?

Suma asigurată se stabilește pentru fiecare risc acoperit și individual per persoană, fiind corespunzătoare numărului de locuri menționat în certificatul de înmatriculare.

Cât costă asigurarea și care sunt condițiile de plată?

Prima de asigurare se stabileşte în functie de suma asigurată şi de numărul de persoane. Pentru valori mai mari ale primelor de asigurare, se poate opta şi pentru plata în rate.

Care este perioada de valabilitate?

Poliţa de asigurare se încheie, de regulă, pe o perioadă de un an calendaristic.

Cerere reziliere