Cine suntem

Despre noi

City Insurance S.A. este principalul asigurător românesc, cu o cotă de piață de 17%. A fost înființată în anul 1998 de către un grup de investitori și are sediul central în București. Societatea are 400 de angajați și 42 de birouri și filiale, oferind o gamă largă de asigurări generale.

City Insurance a devenit lider de piață prin câștigarea încrederii și aprecierii majorității românilor prin abordarea sa unică de a oferi produse de asigurare personalizate și servicii de calitate superioară, care acoperă nevoi specifice ale clienților. Prin programe de loializare și fidelizări puternice combinate cu utilizarea tehnologiilor de ultimă generație, compania a dezvoltat cele mai dinamice soluții pentru clienții săi.

Echipa sa internațională de manageri, încă din 2017, a inaugurat un nou capitol promițător în cadrul unei istorii ce se întinde peste două decade, aducând și integrând cele mai bune practici la nivel global și principii solide de afaceri. Cultura organizațională City Insurance este susținută de personalități cu mare experiență în lumea de afaceri mondială și atinge standarde înalte de servicii pentru clienți, precum și o creștere constantă, confirmată prin excelentele performanțe economice.

Compania a fost în mod constant inclusă în Topul Primelor Zece Companii Românești de Asigurări și este singura companie din țară care nu este afiliată unui conglomerat multinațional. În 2008, City Insurance a devenit primul asigurător din România care a desfășurat activități în alte state ale UE, în timp ce în 2014 s-a extins în competitiva piață din Grecia.

Prin menținerea unor perspective transnaționale puternice, City Insurance se dezvoltă ca lider regional al asigurărilor din Europa de sud-est, servind ca un ambasador al mediului de afaceri românesc.

Scurt Istoric


SOCIETATEA DE ASIGURARE-REASIGURARE (S.A.-R.) City Insurance S.A. a fost înființată în 1998 de către un grup de investitori, cu viziunea de a crea prima companie românească de asigurare independentă. Încă de la înființare, a avut sediul central în București și în prezent operează 42 de birouri și filiale în România, fiind angajator direct pentru 400 de persoane.
Când România a intrat în Uniunea Europeană în 2007, City Insurance a analizat rapid oportunitățile emergente în baza principiului liberi prestări de servicii și a devenit prima societate de asigurare din țară care să-și extindă activitățile în alte state membre ale UE. Acesta a fost momentul în care City Insurance a început să vândă produse specifice de asigurare peste hotare.

2009 a fost un an foarte activ pentru companie, pentru că a adoptat o strategie intensivă cu focus pe creștere și dezvoltare. City Insurance a explorat segmentele de piață învecinate și, în consecință, și-a mărit considerabil portofoliul de produse. În plus, compania a devenit membru fondator și acționar al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale [PAID]. Astfel, City Insurance a început să dezvolte și să ofere produse de asigurare competitive pentru locuințe, care să suplimenteze polițele de asigurare obligatorii, care acopereau cele trei riscuri majore din România: cutremure, inundații și alunecări de teren. În același an, compania a fost autorizată să comercializeze polițe de răspundere civilă auto (RCA). Începând cu 2010, compania oferă o gamă completă de produse și servicii de asigurare.

În 2011, City Insurance s-a implicat în spațiul virtual și a lansat CitySmart.ro. Sistemul de vânzări online a început să ofere produse de asigurare specializate atât pentru afaceri, cât și pentru persoane fizice, utilizând tehnologii care oferă viteză, comunicare directă și sunt ușor de utilizat.
Anul 2012 a surprins City Insurance menționată pentru prima oară în Topul Primelor Zece Companii de Asigurare din România. De atunci a fost nominalizată anual, în poziții din ce în ce mai înalte.

În 2014, City Insurance s-a extins pe piața de asigurări din Grecia și de atunci și-a optimizat continuu serviciile de asigurare pentru autovehicule și proprietăți, în această piață foarte competitivă.

Între 2015 și 2017, Dan Odobescu, acționarul principal al City Insurance și om de afaceri autodidact foarte experimentat, a început să clădească fundațiile pentru asamblarea unei echipe internaționalizate de profesioniști, cu țelul de a-și finaliza propriul ciclu managerial și de a preda ștafeta unei noi generații de directori executivi.

Din 2017, noua echipă de conducere internațională a City Insurance asigură managementul companiei, îmbogățită cu moștenirea și mentoratul lui Dan Odobescu, ce deține acum doar o funcție consultativă, fără rol de execuție. Această epocă de performanță economică superioară a poziționat compania în vârf și înaintea competiției puternice generată de conglomeratele multinaționale de asigurări.
City Insurance sprijină echipe sportive profesioniste din România și de afară. Compania este principalul sponsor al echipei bucureștene FCSB – cea mai populară echipă românească de fotbal. Alt parteneriat notabil este cel cu Syros Volleyball Club – una dintre cele mai cunoscute echipe de volei din Grecia. City Insurance îi ajută pe sportivi să atingă cele mai bune performanțe.

Ca parte a strategiei sale CSR, City Insurance sprijină cu mândrie programe comunitare care aduc o contribuție semnificativă pentru un viitor stabil și sigur al comunității. De exemplu, în 2018, compania a semnat un parteneriat cu scopul de a sprijini activitatea Fundației Hope and Homes For Children, o organizație care are ca misiune prevenirea instituționalizării și separării copiilor de familiile lor.

Succesul de care se bucură City Insurance confirmă eficiența modelului său de business de performanță, permanent orientat către strategii de dezvoltare sustenabile, investiții pe termen lung și creștere financiară stabilă.

Date de identificare

  • Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY INSURANCE S.A.
  • București, Str.Emanoil Porumbaru, nr.93-95, parter, et.1, 2, 4 și 5, sector 1
  • CUI: 10392742
  • Registrul Comerțului: J40/3150/1998
  • Capital social subscris și vărsat: 116.714.940  RON
  • Cont lei: RO58BRDE445SV38872714450
  • Banca: BRD – Sucursala Dorobanți